Al 60 jaar een begrip in Landgraaf!!

“Auto- en Motorrijschool Wischmann” is in 1963 opgericht door dhr. T.A.G. Wischmann en is gevestigd in Ubach over Worms (Landgraaf). 

Rond 1979 heeft zijn zoon, G.M.T. Wischmann (Theo), ook alle instructeursbewijzen behaald en is hij les gaan geven. De naam  “Auto- en Motorrijschool Wischmann” is toen gewijzigd in “Verkeersschool Wischmann & Zn”.

In 2002 heeft Theo Wischmann de rijschool overgenomen.

Sinds 1990 is het kantoor geautomatiseerd en sinds 1995 is het kantoor bemand van maandag tot en met zaterdag tijdens kantooruren door ervaren kantoorpersoneel. Zij staan je graag te woord.

Er is een parkeer- /oefenterrein aangelegd van 6500 vierkante meter met een kantine voor de kandidaten en de instructeurs.

Verder beschikken we over een theorielokaal voor de motor, personenauto, bromfiets alsmede voor de vrachtauto en de chauffeursopleidingen  c.q. nascholingscursussen.

De rijschool heeft sinds 11 januari 2023 een keurmerk van STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek). Hiermee kunnen we kandidaten van dienst zijn die via SOOB-subsidie hun opleidingen willen bekostigen. 

Op dit moment zijn we doende om ons ook aan te melden voor STAP-subsidie. Zodra dit is gerealiseerd, zullen we dit bekend maken via onze website en Facebook/Instagram.

Twee instructeurs zijn sinds 2013 resp. 2019 gecertificeerd in het kader van autisme/adhd. Meer informatie over dit onderwerp kunt U nalezen op: http://rijles-en-autisme.nl.

Een instructeur is sinds 24-02-2023 gecertificeerd in het kader van faalangst/rijangst.

× Hoe kan ik je helpen?