Altijd al gedroomd om op vakantie te gaan met de motor of toeren door het heuvelland? Dat kan via Verkeersschool Wischmann met een jarenlange ervaring in motoropleidingen. Wij verzorgen onze motorrijlessen vanaf een eigen oefenterrein! Je bent dan verzekerd van een kwalitatief goede motorrijopleiding, waarbij je wordt opgeleid door een gemotiveerde, bekwame instructeur. De verkeersschool is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Onze motorrij-instructeur is KNMV-Gediplomeerd instructeur (KGI) en voldoet hiermee aan de eisen die de KNMV aan de instructeur en aan de wijze van opleiden stelt.

Weet je het nog niet zeker? Spreek een proefles (tegen betaling) af en maak kennis met de motor, de beheersing van de motor en het motorrijden.

Praktijk

De eerste rijles / proefles  is bij ons op het oefenterrein. Wat u nodig heeft voor deze les zijn een helm, een jas, handschoenen en een paar stevige schoenen die de enkel bedekken. I.v.m. de coronamaatregelen kunnen wij deze spullen helaas niet uitlenen.

Praktijkexamens

Vanaf 1 april 2004 moet men 2 praktijkexamens afleggen. Het eerste examen is de voertuigbeheersing en het tweede examen is verkeersdeelneming.

Het examen voertuigbeheersing

Bij het praktijkexamen Voertuigbeheersing moet men een geldig, Nederlands legitimatiebewijs met theoriecertificaat kunnen tonen of een geldig Nederlands rijbewijs B.

Dit examen bestaat uit bijzondere verrichtingen. Men moet dit hebben behaald, voordat men het examen verkeersdeelneming mag gaan afleggen. De uitslag van het examen voertuigbeheersing blijft 1 jaar geldig.

Het examen verkeersdeelneming

Bij het praktijkexamen Verkeersdeelneming moet men een geldig, Nederlands legitimatiebewijs en het theoriecertificaat aan de examinator kunnen tonen.

Om het examen verkeersdeelneming af te leggen moet men in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A.

Verkeersschool Wischmann & Zn. beschikt over een eigen oefenterrein voor de motor. U kunt zich eventueel opgeven voor een spoedopleiding!

Per januari 2013 zijn de regels aangepast en word er nog meer naar leeftijd en ervaring gekeken. Kijk hier voor meer informatie over de wijzigingen en wat die voor u betekenen.

× Hoe kan ik je helpen?