Tour & Traffic Training

De Tour & Traffic Training is geen gewone rijles. Dat is een hele dag cursus met Uw eigen motor, maar U kunt natuurlijk ook een motor (lichte of zware categorie motor) huren bij de rijschool! Het is een speciaal ontwikkelde opleiding om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren.

De training wordt verzorgd door een KNMV gediplomeerde motorrijinstructeur en is bedoeld om het motorrijden veiliger te maken en motorongevallen te voorkomen. Ervaring leert dat het motorrijden door deze training ook veel plezieriger wordt. In kleine groepjes wordt onder andere aandacht besteed aan de balans tussen motor en bestuurder, kijktechniek, remmen en uitwijken.

Tijdens het ochtendprogramma wordt de voertuigbeheersing uitgebreid geoefend op een afgesloten terrein. ’s Middags wordt het geleerde op de openbare weg in de praktijk gebracht. Echte motorkenners weten het al jaren: Alleen met het behalen van het A- rijbewijs ben je er nog niet! Er komt veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen. Met de Tour & Traffic Training, kun je niet alleen veiliger en beter, maar ook fijner leren motorrijden! Samen met één instructeur en andere cursisten ga je op pad om de algemene voertuigbeheersing te verbeteren.

Het ochtendprogramma staat geheel in het teken van voertuigbeheersing. Balans tussen voertuig en bestuurder neemt een belangrijke plaats in. Ook voor de kijktechniek is veel aandacht. In de ochtend wordt er verder ook veel tijd besteed aan remmen en uitwijken (ook bij hogere snelheden). Ook het keren in een beperkte ruimte komt aan bod.

Na de lunch wordt het geleerde op de openbare weg in praktijk gebracht. De middag wordt besteed aan rijden in het verkeer met aandacht voor kijktechniek, anticiperen, positie op de weg, inhalen, snelheidskeuze en de toepassing daarvan bij het naderen en rijden van bochten en kruispunten. De rode draad die door deze middagtraining loopt is ‘zien en gezien worden’. Alle essentiële handelingen voor een bekwame motorrit worden behandeld.

Na afloop van de trainingsdag heb je vaardigheden meegekregen ter voorkoming van ongevallen. De bestuurder zou een zodanige voertuigbeheersing moeten hebben dat hij/zij in de meest voorkomende situaties ‘op de been’ kan blijven. De bestuurder heeft een zodanig verkeersinzicht en anticipatievermogen dat hij/zij in staat is een veilige positie op de rijbaan Je dient zelf een motorfiets, originele kenteken- en rijbewijs mee te nemen.

Zorg er ook voor dat je motorkleding in orde is. Denk ook aan regenkleding, want bij regen gaat de opleiding gewoon door! Graag beginnen wij de dag met een volle tank!

Na de Tour & Traffic Training heb je je kwaliteiten als motorrijder sterk verbeterd en ga je zelfverzekerd de weg op. Nog beter motorrijden betekent niet alleen veiliger motorrijden, maar vooral ook meer genieten van het rijden.

Voor meer informatie en data kunt U contact met ons opnemen.

× Hoe kan ik je helpen?